Tidigare webbinarium

Under våren 2021 höll vår idrottspsykolog Anders Ekstrand ett antal föreläsningar online på temat mental träning. Du är välkommen att ta del av några av dem här nedan. Vill ni ha en gemensam uppstart eller ett webbinarium med ett skräddarsytt tema? Kontakta oss på hej@pratamerasport.nu så bokar vi in ett möte.

Prestera när det gäller del 1

Kan du prestera som bäst när det gäller som mest? När det verkligen gäller är det inte bara din styrka, snabbhet eller teknik som spelar roll, utan även din förmåga att prestera under press. Webbinariet är första delen av två.

Prestera när det gäller del 2

Det här är andra delen av två på temat Prestera när det gäller och handlar bland annat om den mentala tuffhetsmodellen, “läktarbeteenden”, ”nyckelbeteenden”, och betydelsen av fokus och hur du kan öva upp din förmåga att fokusera.

Långsiktigt hållbar idrottskarriär

En idrottares karriär är full av utmaningar och svårigheter att bemästra och klara av. Vad bör man tänka på och göra för att skapa en långsiktigt hållbar karriär? Vad är viktigt för att klara övergången från att vara en lovande junior till att etablera sig på seniornivå? Föreläsningen fokuserar på idrottssatsningar som håller i längden, vanliga fallgropar och vad som är viktigt att vara noggrann med för att skapa långsiktig hållbarhet.

Psykisk ohälsa bland idrottare

De senaste åren har den psykiska ohälsan bland elitidrottare uppmärksammats mer och mer och idag vet vi att psykisk ohälsa är vanligare inom vissa idrotter än i den genomsnittliga befolkningen. Varför är det så? Vad kan vi inom föreningar, klubbar och idrottsutbildningar göra för att upptäcka, förebygga och hantera psykisk ohälsa, och hur kan vi stötta dem som drabbas?

Boka en kostnadsfri timme med Anders Ekstrand

Hur arbetar ni med mental träning på er skola och hur hjälper ni era elever att bryta mentala blockeringar och nå sin fulla potential? Jobbar du inom idrottsskola eller föreningsverksamhet och är intresserad av hur ni kan arbeta med mental träning hos er, då kan ni boka in en kostnadsfri session med Pratamera Sports Anders Ekstrand, legitimerad psykolog med inriktning mot idrottspsykologi. Tillsammans gör ni en första övergripande analys av hur era behov ser ut när det gäller ”den mentala biten”. Ni får även en visning av hur Pratamera Sports webbaserade träningsprogram för mental tuffhet ser ut och går till.

Boka tid med Anders genom att e-posta oss på hej@pratamerasport.nu så ringer vi upp!

Om programmet

The title

Tuffhetsmodellen är en central del i den här kursen. Under kursen kommer den förklaras och modellen här under kommer att växa fram.